Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een stabiele VPN verbinding? Een aantal punten op een rij gezet

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een stabiele VPN verbinding? Een aantal punten op een rij gezet

Virtual Private Networks, of VPN’s zoals ze beter bekend zijn, worden de keuze van mensen die het ultieme in internet privacy willen. Deze gebruikers begrijpen dat voortdurend contact van online marketeers of het laten aanpassen van zoekmachines aan de resultaten van de gebruiker een inbreuk op de privacy is.

  • Daarom maken ze gebruik van de diensten van VPN-aanbieders, maar er zijn duidelijke verschillen tussen betrouwbare dienstverleners en degenen die in de business zitten om alleen maar geld te verdienen. De belangrijke verschillen zijn het aantal serverlocaties, uptimegaranties, hosting-type en protocolopties. Laten we elk op zijn beurt onderzoeken.

Serverlocaties

Serverlocaties zijn belangrijk. Zij bepalen hoe gemakkelijk en veilig gebruikers verbinding kunnen maken. Sommige VPN-aanbieders hebben zeer weinig servers. Een provider met één of zeer weinig locaties is meer onderhevig aan connectiviteitsknelpunten dan providers met meer locaties. Meer gerenommeerde VPN-serviceproviders hebben meerdere servers en breiden hun serverlocaties consequent uit.

  • Hoe meer servers een provider heeft, hoe meer ze in staat zijn te bieden op het gebied van connectiviteit. Servers zorgen ook voor encryptie en voor toegang tot gegevens met betrouwbare snelheden.
  • Een provider met weinig serverlocaties ervaart een langzame connectiviteit vanwege de tijd die het kost om de communicatie via het VPN te versleutelen en te ontsleutelen. Wanneer de server met te veel gebruikers is verbonden door gebrek aan voldoende capaciteit of geen back-up, zijn er momenten waarop de dienst tot stilstand kan komen.

Uptime Garantie Bij Een VPN

Uptime is een bijzonder belangrijk onderdeel van een VPN-dienst. Als er sprake is van consistente onderbrekingen in de dienstverlening, wordt de toegang tot de informatie van een gebruiker drastisch vertraagd. Om ervoor te zorgen dat de dienst betrouwbaar is, moet de VPN-dienstverlener verantwoordelijk zijn voor zijn eigen software en netwerken.

  1. Dit zorgt ervoor dat al het onderhoud goed wordt uitgevoerd en dat er geen verbindingsproblemen zijn. Bovendien, als de servers goed worden onderhouden worden de gegevens van de gebruiker goed gecodeerd en wordt de toegang tot gebruikersinformatie door hackers gemakkelijk gedwarsboomd. Gebruikers moeten niets minder dan 99 procent uptime accepteren.