Hoe kun je handige tips gebruiken om te besparen op je energie? Bekijk alle mogelijkheden en lees onze ervaringen

Hoe kun je handige tips gebruiken om te besparen op je energie? Bekijk alle mogelijkheden en lees onze ervaringen

Groen zijn is geen raketwetenschap, volg onze top tips hieronder en help onze wereld en uw portemonnee te beschermen.

1. Wist u dat uw koelkast elke maand minstens 30 kilo watt per uur aan energie verspilt. Dit komt omdat elke keer dat je de deur opent al die heerlijke koude lucht ontsnapt.

  • Beneden in de antipodeën heeft een Australische uitvinder een top openende vriezer gemaakt tot een ongelooflijk efficiënte koelkast. Hij draait maar een minuut of twee per uur om zijn temperatuur te behouden, dit komt omdat de zwaartekracht de koude lucht binnen laat, zelfs als je de deur wijd open laat staan.
  • Nu hebben we een slimme ontwerper nodig om er een te bouwen waar we gemakkelijk toegang hebben tot al het voedsel binnenin, schuifdeuren zouden hier perfect voor kunnen zijn.

2. De gemiddelde temperatuur van een huis is vandaag de dag 22C, in de jaren 50 was dat vroeger 18C. Het lijkt erop dat onze verwachtingen zijn om gelukkig in t-shirts en sokken om ons huis heen te lopen.

  • Een extra laag en wat warme slippers zullen niet alleen onze omgeving maar ook onze portemonnee ten goede komen. Als je de verwarming 1 graad lager zet bespaar je jezelf 3% aan stookkosten. Breng de temperatuur terug naar 18C en u bespaart ruim 10% op uw stookkosten.

3. Denkt u aan een upgrade naar een grote nieuwe flatscreen-tv? Maak dan zorgvuldig uw keuzes, want deze nieuwe high-definition televisies zullen zeker een boost geven aan uw elektriciteitsrekening.

  • Op nationaal niveau wordt het enorme gebruik van deze energieverslindende televisies een steeds grotere zorg. Kijk uit naar energiezuinige sterren en doe je onderzoek voordat je met een verrassend hoge energierekening aan land gaat.

4. Er zijn een beperkt aantal verschillende beurzen en subsidies beschikbaar bij lokale en centrale overheidskantoren die zijn ontworpen om de energierekening te helpen verlagen, zowel voor woningen als voor bedrijven. Onderzoek op het internet of praat met een lokale leverancier en u zult aangenaam verrast zijn hoe kostenefficiënt sommige van deze milieu-innovaties zullen zijn. Wil je meer weten? Lees dan hier alles over vergelijken.

5. Schoonmaakproducten kosten niet alleen geld, maar kunnen vaak een giftige omgeving voor u creëren. Er zijn vele fantastische alternatieven met recepten die onder andere bakpoeder, citroensap en azijn bevatten. Om de geur van sommige van deze reinigingsmiddelen te zoeten voeg je een druppel of twee van je favoriete etherische olie toe.

6. Bewijs je huis, je betaalt goed geld om die lucht op te warmen, dus laat het niet ontsnappen. Je zou tot 25% van je energie kunnen verliezen door die kleine kieren in de ramen en deuren. Het is geen moeilijk karwei voor een beginnende doe-het-zelver of om de experts in te schakelen en u bespaart geld en uw CO2-uitstoot.